Politi greb til våben: Ti-årig pige truede mor med saks og hammer

Skrevet af Nicolai Haugsted

4 uger siden

|

18/04/2024
Foto: M.Gunsyah/Shutterstock
Foto: M.Gunsyah/Shutterstock
Betjenten er nu tiltalt.

Dagens topnyheder

En dramatisk hændelse i London har ført til anklager mod en politibetjent for at anvende unødig og uforholdsmæssig magt over for en tiårig pige.

Situationen eskalerede, efter pigen truede sin mor med en hammer og en saks og endte med, at betjenten anvendte en strømpistol.

Ifølge rapporter fra BBC News opstod konflikten, da pigen blev vred på sin mor, som havde taget hendes mobiltelefon for at begrænse hendes online-aktiviteter.

Moderen, bekymret og ude af stand til at håndtere situationen alene, ringede til politiet efter at være blevet slået med en hammer af sin datter.

Da politiet ankom til hjemmet, opstod der en yderligere konfrontation. Ifølge politirapporten tog pigen en saks og nægtede at efterkomme betjentens anmodninger om at lægge den fra sig. I stedet bevægede hun sig op ad trappen, hvorefter betjenten, som følte sig truet, affyrede sin strømpistol to gange inden for cirka otte sekunder.

Hændelsen førte til, at pigen måtte modtage behandling på hospitalet for skader forårsaget af strømpistolens modhager.

I retten kom det frem, at pigen havde "tre modhager i huden" som følge af de elektriske stød.

Pigens mor udtrykte efterfølgende chok og fortrydelse over politiets indgriben. Hun uddyber at hvis hun havde vidst, hvilke drastiske foranstaltninger betjenten tog, ville hun aldrig have ringet til politiet for at få hjælp.

Betjenten forsvarer sine handlinger med, at han handlede i egen sikkerheds interesse, men er nu anklaget for at have brugt magt, der var "ikke nødvendig, rimelig og proportional."