Nyt gruppe-søgsmål rammer Jyske Bank

En gruppe investorer har fået fri proces til at indlede et gruppesøgsmål mod Jyske Bank i sagen om en hedgeforening, der tabte mere end 800 millioner kroner under finanskrisen, selv om den blev solgt på at udgøre et værn i usikre tider.

Det skriver Jyllands-Posten mandag.

Det er anden gang, at Jyske Bank bliver mødt af et gruppesøgsmål om hedgeforeningen.

Banken har allerede udbetalt et trecifret millionbeløb i et forlig fra 2012. Det forlig omfattede dog kun en brøkdel af de 10.000 investorer i hedgeforeningen.

Derfor har en ny investorgruppe valgt at køre en sag mod banken. Den nye forening har 85 medlemmer, men begynder først aktivt at hverve nu.

Hvis gruppesøgsmålet godkendes - ligesom første gang - er næste skridt at finde ud af, hvem der kan gøre krav gældende.

Cirka 1500 af de 10.000 investorer i hedgeforeningen har indgået et forlig med Jyske Bank enten via det første gruppesøgsmål eller via individuelle aftaler. Dermed er potentialet for det nye søgsmål op mod 8500 investorer

- Foreningen bag det nye gruppesøgsmål går i luften med en hjemmeside og et nyhedsbrev i de kommende uger, så det er først nu, at der for alvor kommer skred i sagen,«siger Henrik Puggaard, partner i Lett Advokatfirma.

Han stod bag det oprindelige gruppesøgsmål og er også advokaten bag den nye sag, der er indbragt for landsretten, skriver Jyllands-Posten.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip