Nyt indenrigsflyselskab på vej

Siden Cimber Sterlings konkurs i maj måned sidste år har indenrigsflyruten fra Sønderborg til København været betjent af Danish Air Transport (DAT). Men nu lader det til, at selskabet får konkurrence på indenrigsruten fra et nyt lokalt luftfartsselskab, skriver check-in.dk

Danfoss-ejeren Jørgen Mads Clausen, der er formand for Advisory Board i den kommunalt ejede Sønderborg Lufthavn, kunne onsdag eftermiddag orientere erhvervslivet og byrådet i Sønderborg Kommune om planerne.

Det er flymanagement-selskabet Air Alsie, der har taget initiativet til at etablere et lokalt luftfartsselskab. En gruppe erhvervsfolk og investorer fra lokalområdet står bag projektet.

Jørgen Mads Clausen ønsker ikke på nuværende tidspunkt at sætte navn på de virksomheder og investorer, der er involveret.

- Der er ingen endelige aftaler på plads endnu. Vi synes, at det er et fantastisk initiativ, som Air Alsie har taget, og da vi allerede er nået langt i vores planlægning, har vi ønsket at forhåndsinformere byrådet, siger Jørgen Mads Clausen til check-in.dk.

Vil anskaffe ATR-fly
Planen er at det nye luftfartsselskab skal gå på vingerne i slutningen af maj måned eller begyndelsen af juni. Der planlægges med fem daglige hverdagsafgange samt to afgange på lørdage og søndage mellem Sønderborg og København. Det bliver fly af typen ATR42 eller ATR72, der skal benyttes på ruten, der teknisk vil blive opereret af Air Alsie.

Navnet på det nye selskab er ikke besluttet endnu, men der står fast, at selskabet ikke skal hedde Air Alsie.

 

 

Dagens Gossip