Nyt initiativ skal hjælpe skilsmissebørn

Skilsmisseramte børn får nu mulighed for at få en professionel person ved deres side, når far og mor skal have klaret nogle tvister i Statsforvaltningen i forbindelse med en skilsmisse.

Det skal sikre, at børnene får bedre mulighed for at komme til orde og bliver hørt. Initiativet sker i et nyt partnerskab mellem Børns Vilkår og Egmont Fonden.

- En professionel bisidder skal hjælpe barnet med at forberede sig til børnesamtalen, støtte barnet i at udtrykke sine synspunkter under samtalen og samle op på, hvad der er blevet sagt bagefter. En bisidder ved barnets side skaber tryghed i en svær periode, siger Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår, i en pressemeddelelse.

Børn i skilsmissesager får derfor i løbet af efteråret mulighed for at få en såkaldt professionel bisidder, når børnene er en del af sager i Statsforvaltningen.

- Vi ved, at børn i skilsmissesager kan blive fanget i en loyalitetskonflikt mellem forældrene. En bisidder vil fungere som en neutral og professionel voksen, som bidrager til, at barnets synspunkter kommer frem, siger Henriette Christiansen, direktør i Egmont Fondens støtte- og bevillingsadministration, i en pressemeddelelse.

Bisidningen i Statsforvaltningen vil bygge på erfaringer, som Børns Vilkår har gjort sig med professionel bisidning til over 1200 børn, som har haft en socialsag i en kommune.

En evaluering af den ordning viser, at børnene har oplevet øget tryghed, bedre overblik og bedre mulighed for at blive hørt i deres egen sag.

- Vi har en klar forventning om, at bisidning også vil føre til bedre sagsforløb for børn i Statsforvaltningen, siger Rasmus Kjeldahl fra Børns Vilkår.

Programmet kommer i første gang til at løbe i to år, hvor knap 400 børn ventes at kunne modtage professionel bisidning.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip