Nyt kvalifikationssystem er klar til Magnussen-comeback

Der har været stor debat om den kommende ændring af kvalifikationssystemet i Formel 1, som først var forventet at træde i kraft senere på sæsonen.

Men ifølge motorsport.com har alle hold nu givet den nye model for kvalifikation til startpositionerne det grønne stempel, og det vil allerede gælde fra årets første løb i næste weekend i Australien.

Her gør Kevin Magnussen comeback i motorsportens fineste klasse for Renault, og han kan se frem til et markant anderledes kvalifikationssystem.

Ligesom i det nu forhenværende system er der tre kvalifikationsrunder, men den løbende eliminering af biler bliver ændret.

I den første kvalifikation (Q1) er alle 22 biler til start, og kvalifikationen varer 16 minutter.

Efter syv minutter ryger bilen med den dårligste tid ud, og for hvert halvandet minut af resten af Q1 ryger der endnu en bil ud.

Det giver 15 kørere til anden kvalifikationsrunde (Q2), som varer 15 minutter. Efter seks minutter ryger den dårligst placerede ud, hvorefter der igen elimineres en ny hver gang, der er gået halvandet minut.

De resterende otte kørere er med i den afsluttende kvalifikationsrunde (Q3), som varer 14 minutter. Efter fem minutter ryger den dårligste ud, og for hvert halvandet minut ryger endnu en kører ud.

Det betyder, at to biler i halvandet minut til sidst skal køre om at sikre sig pole position (den forreste startplads, red.) til løbet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip