Nyt listeriafund: Jysk firma tilbagekalder røget ørred

Den nordjyske virksomhed Geia Food A/S tilbagetrækker et parti røget ørred, efter at man har fundet listeriabakterier i nogle prøver.

Det oplyser Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Den røget ørred er af mærket Musholm og er solgt i Rema 1000-butikker. De tilbagekaldte varer har udløbsdatoerne 25. september 2014 og 29. september 2014.

Fødevarestyrelsen råder folk, der har købt den pågældende røget ørred til enten at kassere produktet eller at returnere det i den butik, hvor det er købt.

Fundet sker i kølvandet på det omfattende listeriaudbrud fra Jørn A. Rullepølser. Mandag kunne Statens Serum Institut (SSI) oplyse, at endnu en person er død efter at være blevet smittet, og det bringer dødstallet op på 15.

Antallet af smittede er oppe på 38 personer.

Den farlige bakterie smitter gennem mad og kan især give anledning til alvorlig sygdom hos i forvejen svækkede personer.

Inkubationstiden for listeriose er én til fire uger, som regel to-tre uger, og der går op til 14 dage fra en patient får taget prøver og får påvist listeriose til, at SSI kan konstatere, om patienten er en del af det pågældende udbrud.

Fødevareminister Dan Jørgensen har kritiseret Fødevarestyrelsen for at have reageret for langsomt på listeria-udbruddet.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip