Nyt Özil-show sender Arsenal på førstepladsen

Arsenal ligger øverst i Premier League-stillingen. Holdet rejste sig ovenpå lørdagens 0-4-afklapsning mod Southampton ved at vinde 2-0 på hjemmebane over Bournemouth.

Dermed er Arsenal på 39 point for 19 kampe og overtager førstepladsen fra Leicester, der har 38 point. Sensationsholdet, der har Kasper Schmeichel på mål, har dog en kamp til gode; tirsdagens topkamp hjemme mod Manchester City.

Endnu en gang var det tyskeren Mesut Özil, der agerede arkitekt i en Arsenal-sejr. Han lagde op til det første mål og satte selv det andet mål i kassen.

Først sørgede han for oplægget ved et hjørnespark, da forsvarsspilleren Gabriel Paulista bragte hjemmeholdet foran 1-0 efter 27 minutter.

Dermed er kreatøren Özil noteret for 16 assister i denne sæson, hvilket er dobbelt så mange som den næstbedste på Premier League-listen for denne sæson.

For brasilianeren Gabriel Paulista var der i øvrigt tale om karrierens første scoring i Premier League.

Han måtte dog acceptere at stå i skyggen af Özil. Tyskeren satte et angreb i gang, brugte franske Olivier Giroud i et genialt bandespil og sendte derpå bolden i nettet til 2-0 efter godt en times spil.

Arsenal havde chancer til en større sejr, men 2-0 var rigelig til at forstærke titeldrømmene i London-klubben.

/ritzau/

 

Dagens Gossip