Nyt parti tæt på 20.000 vælgererklæringer

Skrevet af admin

13/04/2015

Dagens topnyheder

Endnu et nyt parti melder sig ind i kampen for at komme på stemmesedlen, når danskerne seneste den 14. september i år skal sætte deres kryds.

Det kunstneriske projekt Dukkepartiet har ifølge TV2 News-programmet Kulturen På News skaffet 18.500 vælgererklæringer. Ifølge Dukkepartiet er samtlige vælgererklæringer godkendte.

Partiet er blandt andet kendt for operasangeren Per Jellums afbrydelse af en debat i Folketinget, hvor han iført en maske brød ud i sang. Optrinnet skyldes ifølge Per Jellum selv irritation over politikernes måde at tale til hinanden på.

Der skal 20.260 godkendte vælgererklæringer til at blive opstillingsparate og dermed komme på stemmesedlen til næste valg.

- Hvis ikke der bliver udskrevet valg lige nu, så tror jeg, at vi når at få samlet alle stilleerklæringerne. Det er jo helt vildt, siger teaterdirektør og partistifter, Christian Lollike, til Kulturen på News.

- Folk er trætte af politikerne og vil have noget andet. Og forhåbentligt er vi en eller anden form for håb for vælgerne. I hvert fald er vi symbol på den politikertræthed.

I august kom det frem, at Dukkepartiet fik 300.000 kroner i kunststøtte af Statens Kunstfond - en støtte der mødte kritik flere steder på Christiansborg.

I marts fik Uffe Elbæks nystartede parti Alternativet nok godkendte vælgererklæringer til blive opstillingsparate til det kommende valg.

Nationalpartiet, der i sidste uge præsenterede digteren Yahya Hassan som kandidat, har indsamlet 23.750 vælgererklæringer. Indtil videre er 8940 af dem godkendte.

Efter en vælgererklæring er skrevet under, skal den sendes til og godkendes af folkeregistret i kommunen. Herefter sendes den tilbage til borgere, der skal sende den godkendte vælgererklæring til partiet igen, før den tæller.

/ritzau/