Nyt parti vil politianmelde trusler på Facebook

Det nystiftede parti Nationalpartiet, som vil slå et slag for fællesskab, tolerance og danske værdier, politianmelder nu en række trusler, som stifterne modtog i forbindelse med offentliggørelsen af partiet, skriver Berlingske.

En del af de ytringer, der er kommet på diverse sociale medier, har nemlig en direkte truende karakter.

- Én ting er tilsvininger og æreskrænkelser, og det overrasker os ikke, siger medstifter Kashif Ahmad til Berlingske.

- Der, hvor det går over grænsen, er, når der kommer deciderede trusler eller mordtrusler. Vi har set flere eksempler på, at vi eksempelvis skal "have et skud i nakken" eller skal "findes og slås ihjel". Jeg har ikke overblik over, hvor mange vi vil anmelde, men det er en del.

Nationalpartiet offentliggjorde 16. oktober, at de stiller op ved det kommende folketingsvalg, hvis de får samlet underskrifter nok sammen. Partiet er stiftet af tre brødre med pakistansk baggrund og har det formål at gøre det "stuerent at være tolerant".

I partiets logo ses blandt andet et Dannebrog og teksten "Vi er Danmark". Det er især det, der har medført truende reaktioner på Facebook og andre sociale meder.

Kashif Ahmad mener, at truslerne er et bevis på, at noget er galt i Danmark.

- Naturligvis kan jeg også se, at det ikke er majoriteten, der taler her. Det gør mig også endnu mere stålfast på at fortsætte, fordi det er her, vi skal tage fat.

- For hvad er det, der gør, at det er det her, man bliver mødt med, når man som danskere træder ind på demokratiets baner og taler om det store fællesskab og solidaritet, siger han.

Nationalpartiet er i gang med at udarbejde et partiprogram. Blandt partiets mærkesager er en afskaffelse af 24-års-reglen og tilknytningskravet på integrationsområdet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip