Nyt superfjernsyn får først gennembrud i 2016

De nye superfjernsyn UHD kan allerede købes i alle de store tv-kæder. Problemet er bare, at ingen tv-kanaler sender indhold i tilstrækkelig kvalitet til, at man kan udnytte tv-apparaternes ekstremt høje opløsning.

Og blandt branchefolk venter man først, at det store ryk vil ske om godt halvandet år.

- Det bliver OL i 2016, som kommer til at kickstarte UHD. Det er den slags events, der skal til for at få det i gang, siger Thomas Helbo, der er administrerende direktør for en af landets største tv-distributører, Stofa.

- Vi så det samme med VM i fodbold i 2006, hvor HD for alvor blev stort, siger Thomas Helbo.

Hans kollega Jørgen Stensgaard, der er direktør hos en anden af de store tv-distributører Waoo, peger også på, at indholdet i øjeblikket mangler.

- Vi har undersøgt, hvad der er af dansk indhold, men der er stort set intet, siger Jørgen Stensgaard, der peger på Netflix som den eneste, der i øjeblikket arbejder på indhold i den nye høje opløsning.

Hos producenter af tv-apparaterne har man været leveringsdygtige i de nye fjernsyn de seneste par år, men tv-stationerne holder tilsyneladende igen med at begynde at optage i det nye format, og det vækker en vis utilfredshed.

- Det er beklageligt, at tv-stationerne ikke vil investere det nødvendige i nyt udstyr for at sikre forbrugerne den bedst mulige oplevelse, siger Henrik Kyhl, der er salgsdirektør hos TP Vision, der producerer Philips-tv.

Henrik Kyhl peger dog samtidigt på, at de nye UHD-tv er i stand til at opskalere almindeligt HD, hvilket betyder, at billedet vil være bedre - også selvom der ikke leveres tv-signaler i den høje opløsning.

Hos konkurrenten Samsung forventer man også, at vi skal frem til OL i 2016, før det nye format får sit helt store gennembrud.

- Men der er allerede gang i en bevægelse nu. Netflix laver indhold og der er også nye streamingtjenester på vej med sportsindhold, som vil skabe en efterspørgsel på formatet, siger direktøren for Samsung i Danmark, Claus Holm.

Sidste år blev der solgt godt en halv million fladskærms-tv i Danmark. Godt 10 procent var UHD, der også er kendt under navnet 4K. I branchen forventer man, at salget af UHD vil stige væsentligt allerede i år.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip