Nyt supermarked skal sælge "overskudsmad": Så billigt bliver det

Debatten om supermarkeder og butikker, som smider tonsvis af spiselige fødevarer ud hver dag, fordi datoen for sidste holdbarhed er overskredet, varen er forkert mærket eller emballagen er gået i stykker, har længe raset. Men nu går Folkekirkens Nødhjælp, FødevareBanken og Dansk Supermarked ind i kampen mod madspild.

Det sker med en ny butik, som skal sælge den mad, der ellers havner i affaldscontainerne, såkaldt overskudsmad. Det skriver Dansk Supermarked i en pressemeddelelse.

Læs også: For meget madspild: Mad i mindre pakker, tak!

Butikken får navnet ReFood og åbner på Nørrebro i starten af 2015. Det er Folkekirkens Nødhjælp, FødevareBanken og Dansk Supermarkeds håb, at ReFood både vil henvende sig til folk, der ønsker lave priser, og dem, der er imod madspild.

Trekløveret bag ReFood lover, at priserne på overskudsmaden vil ligge ca. 50-70 procent under de almindelige priser. Varesortimentet vil blandt andet udgøre brød, frugt, grøntsager, mejeriprodukter og udvalgte kolonialvarer. Mens kød og pålæg ikke vil være at finde i starten.   

Læs også: Skrald på menuen hos hver fjerde dansker

Overskuddet fra ReFood vil gå til Folkekirkens Nødhjælps projekt med at mætte sultne munde i fattige lande. Men inden ReFood kan åbne, skal der falde et par detaljer på plads, meddeler Dansk Supermarked.

- Der er nogle tekniske udfordringer med for eksempel moms og fødevareregler, hvor vi har brug for en politisk afklaring for at komme videre, siger Helene Regnell, CSR-chef i Dansk Supermarked.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Fødevarebanken er en non-profit organisation, der i forvejen modtager og fordeler overskudsmad til organisationer, der hjælper socialt udsatte. Derfor bliver det FødevareBankens rolle at stå for distributionen af overskudsmaden til ReFood.

Ifølge undersøgelser smider fødevareindustrien og butikker 303.000 tons mad ud hvert år, fordi varerne ikke lever op til reglerne.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip