Nyt udbrud af fugleinfluenza på hollandsk gård

De hollandske sundhedsmyndigheder har opdaget yderligere et tilfælde af fugleinfluenza på en kyllingefarm i det sydlige Holland, oplyser myndighederne.

Udbruddet blev opdaget på en farm med 43.000 kyllinger øst for Haag, oplyser det hollandske fødevaretilsyn, NVWA.

- Det er endnu ikke klarlagt, hvilken type af virusset, der er tale om. Testresultaterne ventes først at foreligge fredag, siger en talsmand for NVWA.

- Kyllingerne bliver aflivet, og gården bliver desinficeret, tilføjer han.

Søndag blev H5N8-viruset opdaget hos kyllinger på en gård i Hekendorp i Holland, og der blev øjeblikkeligt indført forbud mod transport til og fra alle kyllingefarme i 72 timer. Det samme skete, da viruset kort efter blev opdaget i Storbritannien og Tyskland.

Herhjemme har Fødevarestyrelsen ændret sin trusselsvurdering fra lav til middel.

For at mindske smittefaren indføres der samtidig obligatorisk kontrol af de lastbiler og fjerkræskasser, som fjerkræ transporteres i.

I en pressemeddelelse advarer Fødevarestyrelsen om, at trækfugle kan flytte smitten til Danmark, og fugleavlere - hvad enten de er fjerkræavlere eller hobbyavlere - skal være ekstra opmærksomme på, om deres besætninger er ramt af smitten.

Typiske symptomer på fugleinfluenza hos fjerkræ er dødelighed, fald i æglægning, fald i foder- og vandindtag, luftvejsproblemer, øjenbetændelse og diarré.

De seneste fund af fugleinfluenza i Holland har været såkaldt højpatogene.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip