Nytårsbrand nær Videbæk efterforskes som drabssag

En brand i Nr. Vium nær Videbæk nytårsnat efterforskes nu som en drabssag. Et lig, der er fundet i ruinerne, formodes at være husets 54-årige, kvindelige beboer.

Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

- Vi har nu nået det punkt, hvor vi på ingen måde kan udelukke, at der er tale om et drab, siger politikommissær Jørgen Lauritsen til Ritzau.

De tekniske undersøgelser blev afsluttet lørdag eftermiddag, men politiet har endnu ikke kunnet fastslå årsagen til branden.

Netop den usikkerhed er grunden til, at branden nu efterforskes som en drabssag.

Der blev slået alarm om branden få minutter over midnat nytårsaften. Da brandvæsnet kom til brandstedet i på Karlsmosevej 7 i Nr. Vium, var huset fuldstændig overtændt.

Blandt andet fordi der holdt en bil i husets garage, frygtede politiet, at husets beboer kunne være hjemme og ikke var nået ud, inden ilden bredte sig.

Derfor blev brandtomten efterfølgende undersøgt af mandskab fra Beredskabsstyrelsen. Det var under arbejdet med at rydde tomten for aske nytårsdag, at liget blev fundet.

Midt- og Vestjyllands Politi ved ikke, om husets beboer var alene hjemme nytårsaften.

Politiet håber derfor at få kontakt til borgere, der kender den kvindelige beboer i det nedbrændte hus, eller som har bemærket aktivitet ved hendes hjem.

- Vi har afhørt familie og omgangskreds, og vi vil gerne tage skridtet videre og tage sagen ud til offentligheden, siger politikommissær Jørgen Lauritsen.

- Vi håber at nogen kan bidrage med oplysninger om, om der har været aktivitet på ejendommen nytårsaftensdag og i tiden op til. Og vi vil gerne vide mere om, hvilken person hun var, og hvem hun var sammen med, siger han.

Borgere, der har relevante oplysninger om beboeren i det nedbrændte hus, kan ringe til politiet på telefonnummer 114.

Liget fra brandtomten er endnu ikke identificeret, og retsmedicinere skal nu forsøge at identificere det ud fra tandsættet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip