OB finder formen og banker Hobro

02/11/2014

OB har nok leveret Superligaens mest skuffende sæsonstart, men søndag fandt fynboerne formen, da holdet vandt den meget vigtige kamp mod Hobro med 3-1.

Sejren ændrer ikke ved, at OB er næstsidst i Superligaen, men nu med kun to point op til FC Vestsjælland og Sønderjyske, og fem op til Hobro, der stadig er nummer seks.

Kampen bød på to selvmål - et til hver, et rødt kort til Hobros Martin Mikkelsen, og et OB-hold, der i lange perioder spillede oprykkerne fra Hobro ud af det odenseanske græstæppe.

Første selvmål kom efter en halv time, som OB havde styret nærmest uden modspil fra gæsterne.

Et Hobro-hjørnespark sejlede ind mod nærmeste stolpe. Her fik OB-målmand Mads Toppel på forunderlig vis bokset bolden i eget net. Så førte gæsterne 1-0, og OB-fans kunne frygte et kollaps fra et hold uden den store selvtillid efter kun to sejre i 12 kampe.

Men det modsatte skete.

Måske fordi Hobros Martin Mikkelsen allerede i minuttet efter scoringen fik rødt kort efter to gule kort. Martin Mikkelsen fik nedlagt den driblestærke og sprudlende Emil Larsen en meter udenfor straffesparksfeltet.

Udvisningen gav OB et naturligt overtag, og seks minutter før pausen gik det galt for udeholdet. Hobro-spillerne havde længe blot forsøgt at sparke bolden væk, når OB angreb, og nu blev det Mads Justesen, som kom til at styre et godt indlæg fra Espen Ruud i eget målnet.

Det var et godt angreb fra især Rasmus Falk og Espen Ruud, der førte til selvmålet.

Hjemmeholdet fortsatte på samme måde efter pausen.

En god redning fra Jesper Rask sørgede for, at Mads Justesen ikke scorede endnu et selvmål i minuttet efter pausen. Og sådan fortsatte det.

Kampen var en time gammel, da Lasse Kryger hårdt presset af to Hobro-spillere scorede til 2-1 ved hjælp af et godt indlæg fra Emil Larsen.

Forinden havde Kryger lige haft et godt forsøg tæt forbi mål.

Kampens formentlig bedste spiller Emil Larsen stod for scoringen til 3-1 på straffespark. Et lidt tyndt straffespark, hvor Jesper Bøge blev dømt for hånd på bolden.

OB er fortsat næstsidst i Superligaen, men nu med overskuelig afstand til nedrykningsstregen. Omvendt begynder Hobro-spillerne efter en god sæsonstart at kunne mærke bundholdenes hede ånde.