OB-storsejr: Mos-hattrick moste Sønderjyske

21/10/2013

OB fortsatte de gode takter i Superligaen med en sikker 5-1-udesejr over Sønderjyske og hægter sig dermed på toppen i Superligaen. Sønderjyske derimod er dumpet ned på sidstepladsen.

Det skyldes ikke mindst Mustafa 'Mos' Abdellaoue, der med tre scoringer var en af hovedkræfterne bag den fynske nedslagtning af hjemmeholdet.

Sønderjyderne har i efteråret haft svært ved at finde vej til netmaskerne, og træner Lars Søndergaard valgte til aftenens opgør at kaste Niels Lodberg frem i angrebet.

Det blev ikke den store succes, for Lodberg manglede af samme grund i forsvaret, som var pivåbent og alt for gæstfrit.

SønderjyskE forsøgte sig i offensiven næsten udelukkende med langskud og høje bolde.

Det var tæt på at give bonus, da Lodberg headede et højt indlæg på overliggeren efter 25 minutter.

Det var dog OB, der havde overtaget i størstedelen af kampen, og kort før pausen fik gæsterne endelig noget ud af anstrengelserne.

Lejesvenden fra FC København, Mustafa Abdellaoue, fik prikket bolden i mål, og nordmanden scorede dermed sit første ligamål for fynboerne.

I starten af anden halvleg gik det pludselig stærkt, og på blot 13 minutter blev der scoret hele fem mål.

Det blev 2-0 til OB, da Emil Falk blev spillet fri. Han scorede dermed for fjerde udekamp i træk. Det er en tangering af klubrekorden i OB.

Mål af 'Mos' og Darko Bodul gjorde det til 4-0, og så begyndte flere af de 3169 tilskuere at udvandre. De gik dermed glip af Henrik Hansens reducering på straffespark.

Inden jublen havde lagt sig på Haderslev Fodboldstation, havde Abdellaoue dog scoret sit tredje mål og dermed gjort det til 5-1.

OB er med 17 point nu kun ét point fra AaB og andenpladsen. Søndag kan fynboerne vinde den tredje sejr på stribe, når Brøndby kommer til Odense.

Sønderjyske, der har 11 point, skal samme dag forsøge at rejse sig i en udekamp hos AaB.