Obama: Amerikansk gidsel hos Islamisk Stat er død

Den 26-årige hjælpearbejder Kayla Jean Mueller, der var gidsel hos Islamisk Stat, er død. Det bekræfter USA's præsident, Barack Obama.

- Uanset hvor længe det tager, vil USA finde og retsforfølge de terrorister, der er ansvarlige for Kaylas fangenskab og død, siger præsidenten i en udtalelse.

Islamisk Stat hævder, at hun blev dræbt under et nyligt USA-ledet bombeangreb i Syrien.

Ifølge Islamisk Stat blev Kayla Jean Mueller begravet under murbrokker, da et jordansk fly bombede en bygning i den syriske by Raqqa.

Denne udlægning er ikke bekræftet fra amerikansk side.

I løbet af weekenden blev hendes forældre kontaktet af gidseltagerne fra Islamisk Stat, som gav familien flere oplysninger om datterens skæbne, siger en talskvinde i Det Hvide Hus.

- Da først denne information blev bekræftet af efterretningstjenesten, konkluderede den, at Kayla var afgået ved døden, siger talskvinden, Bernadette Meehan.

Kayla Mueller, som var hjælpearbejder i Syrien, blev taget som gidsel i august 2013. Det har tidligere været fremme, at Islamisk Stat angiveligt havde krævet en løsesum på 6,6 millioner dollar for hendes løsladelse.

Ifølge hendes forældre i Arizona rejste Kayla Mueller i december 2012 til den tyrkisk-syriske grænse for at arbejde for Dansk Flygtningehjælp og den humanitære gruppe Support to Life.

Ritzau har ikke kunnet få bekræftet oplysningen hos Dansk Flygtningehjælp, som ikke umiddelbart ønsker at kommentere sagen.

Kayla Muellers familie udtaler i en pressemeddelelse, at de er "helt knust" over nyheden om hendes død. De offentliggør samtidig en kopi af et brev de modtog fra hende i 2014, mens hun blev holdt som gidsel.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip