Obama efter halshugning: Vi står sammen med briterne

Den amerikanske præsident, Barack Obama, fordømmer på det kraftigste "det barbariske drab" på den britiske statsborger David Haines, som Islamisk Stat (IS) påstår at have halshugget.

- USA står skulder ved skulder i aften (lørdag aften lokal tid, red.) med vores tætte ven og allieret i sorgen, siger Obama i en udtalelse.

- Vi vil arbejde sammen med Storbritannien og en bred koalition af lande fra regionen og resten af verden for at stille disse gerningsmænd til uhyrlige handlinger for en domstol. Vi vil svække og tilintetgøre denne trussel mod befolkninger i vores lande, regionen og verden, lyder det videre fra præsidenten.

I en video offentliggjort lørdag bliver briten David Haines angiveligt halshugget. Videoens ægthed er endnu ikke fastlagt, men to tidligere videoer fra gruppen er blevet verificeret som autentiske, og disse viser halshugningen af to amerikanske journalister - henholdsvis James Foley og Steven Sotloff.

Videoen er ligeledes opbygget på samme måde som tidligere med gidslet siddende på knæ i en orange fangedragt, mens en maskeret mand klædt i sort står ved hans side med en kniv i hånden.

Den 44-årige far til to blev kidnappet sidste år i Syrien efter at have været i det krigsramte land i få dage. Han var rejst dertil for at arbejde for den franske nødhjælpsorganisation Acted.

Storbritanniens premierminister, David Cameron, har kaldt det formodede drab for "rendyrket ondskab".

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip