Obama fordømmer endnu et brutalt drab på gidsel

Den amerikanske præsident, Barack Obama, tager kraftigt afstand fra drabet på Alan Henning, som efter alt at dømme er det seneste offer for Islamisk Stats (IS) halshugninger af vestlige gidsler.

- USA fordømmer på det kraftigste det brutale drab på det britiske gidsel Alan Henning, siger Obama i en erklæring og fortsætter:

- Vi står sammen med vores britiske venner og allierede, og vi vil arbejde på at få retsforfulgt Alans drabsmænd, ligesom vi vil gøre det med morderne af Jim Foley, Steven Sotloff og David Haines (tre vestlige gidsler, som tidligere er blevet halshugget af Islamisk Stat, red.).

Barack Obamas udmelding er en reaktion på en ny video, som Islamisk Stat har udsendt. Videoens ægthed er endnu ikke blevet bekræftet, men den viser angiveligt halshugningen af den britiske nødhjælpsarbejder Alan Henning.

Ifølge organisationen Site, der sporer terrorgruppers aktiviteter på internettet, præsenterer det britiske gidsel sig selv i den ét minut og 11 sekunder lange video med titlen: "Endnu en besked til Amerika og dets allierede".

Til sidst i filmen truer bødlen fra IS med, at en amerikaner, der bliver holdt som gidsel, vil blive det næste offer.

Det britiske udenrigsministerium oplyser fredag aften, at man arbejder på højtryk for at fastslå, om videoen er ægte. Samtidig understreger ministeriet, at Alan Hennings familie vil få al den støtte, den har brug for.

Ifølge den britiske premierminister, David Cameron, viser drabet, hvor "barbariske og frastødende disse terrorister er". Han slår samtidig fast, at Storbritannien vil gøre alt, hvad der står i dets magt for at "fange Hennings mordere og stille dem for retten".

Med fredagens drab har den militante organisation videofilmet drabene på fem gidsler siden 19. august. Det ene af ofrene - en 55-årig franskmand - blev dog henrettet i Algeriet af gruppen Jund al-Khalifa, som er en militant, algerisk gruppe med tilknytning til IS.

Drabene på de vestlige gidsler og offentliggørelsen af dem på internettet er en stærkt medvirkende årsag til, at en koalition af lande anført af USA har besluttet af bombe Islamisk Stat i Irak.

Blandt landene i koalitionen er Storbritannien, Frankrig, Holland og Belgien. Også Danmark deltager og sendte torsdag syv F-16-fly af sted.

/ritzau/Reuters