Obama glemmer ikke Islamisk Stats drab: De er som kræft

De militante fra Islamisk Stat, der stod bag drabet på den amerikanske journalist James Foley, skal nok få deres straf. Men det kommer til at tage tid at udrydde gruppen, siger USA's præsident, Barack Obama.

- Amerika glemmer ikke, vores rækkevidde er stor, vi er tålmodige. Retfærdigheden vil ske fyldest, siger Obama i en tale foran veteraner i delstaten North Carolina.

USA har gennemført luftangreb mod den militante gruppe i Irak og vil muligvis udvide dem til også at omfatte Syrien. Det amerikanske militær flyver i øjeblikket overvågningsfly over Syrien for at identificere potentielle mål for angreb mod Islamisk Stat.

Skulle USA vælge at bombe mål i Syrien, vil det være første gang, at landets militær direkte griber ind i den tre år lange syriske borgerkrig.

Obama slår fast, at han vil gøre det nødvendige for at få fat på dem, der gør skade på amerikanere.

- At udrydde en cancer som Isil (IS, red.) bliver ikke nemt, og det kommer ikke til at gå hurtigt, siger han.

Obama truede sidste år med at angribe Bashar al-Assads styre på grund af regimets brug af kemiske våben mod det syriske folk, men siden har præsidenten holdt sig fra at komme med lignende trusler.

Talsmand for Det Hvide Hus Josh Earnest siger, at der ikke er nogen plan om at koordinere indsatsen for at bekæmpe Islamisk Stat med Syrien, sådan som Damaskus ellers har ønsket.

- Vi har ikke anerkendt Assad-regimet som Syriens leder. Der er ikke planer om at ændre den politik, og der er ikke planer om at koordinere med Assad-regimet, fordi vi anser dette som en terrortrussel, siger talsmanden.

En video, der viser halshugningen af James Foley, blev i sidste uge optaget af IS.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip