Obama har udnævnt ny sundhedsminister

Præsident Barack Obama vil udnævne Sylvia Mathews Burwell til sin næste sundhedsminister, som skal lede den næste vanskelige fase af hans omstridte sundhedsreform, der vil give millioner af amerikanere sygesikring.

Burwell, der hidtil har vært budgetdirektør, skal godkendes i Senatet, inden hun kan overtage sit ministerium.

Hun afløser Kathleen Sebelius, som har fået voldsom kritik for mange af de store problemer, som har knyttet sig til Obamacare. Reformen vil komme til at spille en vigtig rolle under den kommende valgkamp op til midtvejsvalget i november.

Republikanerne håber at kunne overtage kontrollen med Senatet ved valget.

Obama understreger meget stærkt, at han ikke giver Sebelius skylden for de mange problemer med implementeringen af reformen. Han sagde, at hun vil få en plads i historien for sin indsats.

- Der har været bump på vejen for hende, og der har været bump for vejen for mig, siger han og erkender, at der har været mange problemer, og at den oprindelige tidsplan er blevet overskredet.

- Men under Kathleens ledelse har hendes hold i ministeriet fået os forbi det skarpe hjørne og fået jobbet klaret. 7,5 millioner mennesker har skrevet under på at få en sygesikring i programmet, hvilket overgår forventningerne, siger den amerikanske præsident.

Han roste Sylvia Burwell for at være en klippefast og sikker leder, der har været med til at hjælpe USA gennem en vanskelig økonomisk krise.

Sebelius kluklo under Obamas tale til hende og gav derefter sine kritikere ny næring, da der manglede en side i den tale, som hun holdt.

- Desværre mangler der en side, sagde hun.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip