Obama i samtale med Netanyahu: Bekymret over dræbte

I en telefonsamtale med Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, udtrykte USA's præsident, Barack Obama, "alvorlig bekymring" omkring det stigende antal af dræbte efter søndagens angreb i Gaza.

Ifølge palæstinensiske læger har over 100 palæstinensere mistet livet under søndagens kampe i Gaza, mens Israel oplevede det største tab af soldater på én dag i årevis, da 13 soldater blev dræbt.

Dermed blev søndagen den blodigste dag i konflikten i fem år. I alt har 438 palæstinensere mistet livet under den seneste tids konflikt.

Obama sagde videre, at han sender sin udenrigsminister John Kerry til Kairo for at mægle mellem parterne.

Det er uvist, hvornår Kerry ankommer til Egypten, men det bliver "snart".

I telefonsamtalen udtrykte præsidenten "alvorlig bekymring over det stigende antal døde, herunder de palæstinensiske civile dødsfald i Gaza og tabet af israelske soldater", lyder det i en erklæring fra Det Hvide Hus.

FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, opfordrer samtidig Israel til at skåne civile liv under angrebene i Gaza.

- Israel skal gøre langt mere for at beskytte civile, siger han på en pressekonference i Doha, hvor han mødtes med den palæstinensiske selvstyrepræsident, Mahmoud Abbas, for at drøfte krisen i Gazastriben.

Forud for mødet fordømte de palæstinensiske ledere og Den Arabiske Liga Israel for at "begå krigsforbrydelser" i Shejaia-distriktet i Gaza, hvor over 60 palæstinensere søndag meldes dræbt i et langvarigt israelsk bombardement, som anses for det blodigste angreb i enklaven i fem år.

Den seneste konflikt er blusset op, efter at tre israelske teenagere blev bortført på Vestbredden og senere fundet dræbt. Israel skød skylden på Hamas.

Efterfølgende blev en ung palæstinenser fundet dræbt, i hvad der vurderes at være hævn for de tre døde israelere.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip