Obama jubler over Sonys kovending om Nordkorea-film

Den amerikanske præsident Barack Obama jubler tirsdag, efter filmselskabet Sony Pictures har offentliggjort, at de er blevet enige med en række biografer om at sende filmen "The Interview" første juledag.

- Som præsidenten har sagt før: Vi er en nation, der tror på ytringsfrihed og retten for kunstnere til at udtrykke sig, siger præsidentens talsmand Eric Schultz.

- Beslutningen fra Sony og de deltagende biografer tillader folk at danne deres egen mening om filmen, og vi glæder os over udfaldet, siger han.

Premieren på "The Interview" blev oprindeligt aflyst på grund af trusler fra en hackergruppe. FBI har senere konkluderet, at hackergruppen var fra Nordkorea.

Filmen handler om et attentatforsøg på den nordkoreanske leder, Kim Jung-un, og er derfor blevet fordømt af de nordkoreanske myndigheder.

Også filmens hovedrolle-indehaver, manuskriptforfatter og instruktør Seth Rogen jubler på det sociale medie Twitter over beslutningen.

- Folket har talt! Friheden har vundet! Sony gav ikke op! "The Interview" vil blive vist første juledag i de biografer, der har lyst til at vise den, skriver han.

Samtidig med præsidentens melding slutter en gruppe af californiske biografer ifølge avisen LA Times sig til gruppen af biografer, der vil vise filmen.

Tidligere tirsdag har biografer i Atlanta, Houston, Dallas og Austin ifølge tv-stationen CNN annonceret, at de gerne vil vise filmen første juledag. "The Interview" bliver dog først vist efter nytår i Californien.

/ritzau/

 

Dagens Gossip