Obama lover aggressiv kamp mod ebola i USA

USA's præsident, Barack Obama, lover nu, at de amerikanske sundhedsmyndigheder fremover vil håndtere ebolatilfælde i USA på en bedre og mere "aggressiv" måde.

Fremover skal det amerikanske center for sygdomsforebyggelse (CDC) inden for 24 timer sende et rejsehold med eksperter af sted til et hvilket som helst hospital i USA, der står med et nyt ebolatilfælde.

De nye føderale tiltag kommer, efter at præsident Obama onsdag holdt et to timer langt møde med ministre og rådgivere. Efter mødet understregede han dog, at risikoen for en ebolaepidemi i USA er "meget, meget lav".

Men samtidig lyder det fra Obama, at det internationale samfund skal gøre mere for at hjælpe de afrikanske lande, hvor ebola-udbruddet er ude af kontrol.

Formanden for Repræsentanternes Hus, John Boehner, siger samtidig onsdag, at præsident Obama "absolut bør overveje" et midlertidigt forbud mod fly fra ebolaramte lande til amerikanske lufthavne.

- I dag (onsdag, red.) har vi fået oplyst, at en person, som er blevet smittet med ebola, har fløjet til Ohio via lufthavnene i Cleveland i løbet af de seneste få dage.

- Et midlertidigt forbud mod indrejse i USA fra lande, hvor ebolavirus er udbredt, er noget, som præsidenten bestemt bør overveje sammen med yderligere og passende tiltag, i takt med at tvivlen vedrørende sikkerheden omkring flyrejser vokser, siger republikaneren i en skriftlig udtalelse.

Præsident Barack Obama understreger dog, at han er sikker på, at USA kan forhindre et alvorligt ebolaudbrud på amerikansk jord.

Flere store amerikanske lufthavne har indført feberskanninger for passagerer, der kommer til landet fra et af de vestafrikanske lande, der er ramt af ebolaudbrud. Det drejer sig blandt andet om John F. Kennedy-lufthavnen i New York og O'Hare-lufthavnen i Chicago.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip