Obama: Nye sanktioner vil ramme Rusland hårdt

USA har tirsdag valgt at gøre som EU ved at indføre en ny runde af sanktioner mod Rusland. Og sanktionerne bliver en kostbar omgang for russerne, advarer USA's præsident, Barack Obama.

- Rusland er endnu en gang i færd med at isolere sig fra verdenssamfundet og sætte årtiers fremskridt over styr, siger han.

Den amerikanske beslutning kommer efter, at de 28 EU-lande tirsdag eftermiddag strammede sine sanktioner med en række nye straffeforanstaltninger mod de russiske banker og landets energisektor.

De nye amerikanske tiltag er rettet mod "nøglesektorerne" i russisk økonomi - finans, energi og våben.

Ifølge Barack Obama har de eksisterende sanktioner allerede gjort en "svag russisk økonomi endnu svagere".

- Hvis Rusland fortsætter i samme spor, vil omkostningerne for landet blive endnu større, siger Obama.

Sanktionerne, der blandt andet vil blokere for en del af den amerikanske eksport af varer og teknologier til den russiske energisektor, er et svar på, at "Rusland nægter at anerkende, at Ukraine udstikker sin egen kurs", forklarer han.

Eksportkreditter, der skal anspore amerikanske virksomheder til at øge sit salg til Rusland, suspenderes og det samme gælder finansiering af økonomiske udviklingsprojekter i Rusland.

Desuden bliver tre russiske banker - VTB, Bank of Moscow samt landbrugsbanken Rosselhozbank - føjet til sanktionslisten.

Dermed er næsten samtlige de store russiske banker med en statslig ejerandel på over 50 procent omfattet af de amerikanske sanktioner.

Da USA 17. juli senest vedtog sanktioner mod Rusland, var de blandt andet rettet mod landets største olieselskab, Rosneft, det næststørste gasselskab, Novatek samt den tredjestørste bank, Gazprombank.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip