Obama roser pavens klimaerklæring

En klar og magtfuld erklæring.

Det siger USA's præsident, Barack Obama, om klimaerklæringen fra pave Frans tidligere torsdag.

Obama siger ikke, at han er enig i indholdet af pavens erklæring. Obama hæfter sig mere ved, at paven nu går ind i klimaproblematikken for at få den på dagsordenen.

- Jeg hilser hans hellighed pave Frans' hyrdebrev velkomment, og jeg beundrer dybt pavens beslutning om at lave en sag - klart og magtfuldt og med hans positions fulde moralske autoritet - for at reagere på de globale klimaforandringer, siger præsident Obama.

Paven har i en erklæring om klimaforandringerne opfordret verdens ledere til at handle hurtigt for at undgå, at planeten ødelægges.

Han siger, at menneskets grådighed og afhængighed af teknologi, fremskridt og vækst er skyld i, at klimaets tilstand er kritisk hos "vor søster, Moder Jord".

- Denne søster råber os nu op på grund af den skade, vi har påført hende med vores uansvarlige brug og misbrug af de goder, Gud har skænket hende, siger paven i sin erklæring.

Paven i Vatikanet er leder for verdens 1,2 milliarder katolikker.

Også Ban Ki-moon, FN's generalsekretær, har hilst pavens melding velkommen.

- Pave Frans og jeg er enige om, at klimaforandringerne er et moralsk spørgsmål, der kræver kollektive og hurtige løsninger, siger Ban Ki-moon til pressen i New York.

- Det er en sag, der handler om social retfærdighed, menneskerettigheder og fundamental etik, tilføjer FN-chefen.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip