Obama siger nej til at bo på kinesisk hotel i New York

New Yorks berømte hotel Waldorf Astoria plejer altid at være amerikanske præsidenters overnatningssted, når de deltager i FN's Generalforsamling. Men præsident Barack Obama melder nu helt fra, efter hotellet har fået kinesiske ejere.

Selv om det ikke siges højt, så tyder det på, at det er frygten for kinesisk spionage, der nager.

Det Hvide Hus' talsmand Josh Earnest siger, at Obama og den amerikanske delegation under Generalforsamlingen senere på måneden vil bo på New York Palace Hotel ikke langt fra FN's bygning.

- Der er en lang række overvejelser, som har indflydelse på, hvor præsidenten vil bo, når han ikke er i Det Hvide Hus, siger Earnest.

- De overvejelser omfatter alt fra tilgængelig plads til pris og sikkerhed.

Men han vil ikke bekræfte, at det er det nye ejerskab på Waldorf Astoria og mulig spionage, der ligger til grund.

Det kinesiske forsikringsselskab Anbang Insurance Group købte sidste år hotellet for 1,95 milliarder dollar (knap 13 milliarder kroner).

I årtier har Waldorf Astoria været brugt som base af den amerikanske regering, når ledere fra hele verden i september måned samles til FN's Generalforsamling.

Det amerikanske udenrigsministerium råder over en suite på hotellet, hvor USA's FN-ambassadør bor. Det er for øjeblikket Samantha Power.

Det 47 etager høje Waldorf Astoria, der stod færdigbygget i 1931, er uden tvivl et af verdens mest berømte hoteller, og i 1993 blev det erklæret et vartegn for New York sammen med Empire State Building og Brooklyn Bridge.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip