Obama tager ansvaret for Demokraternes valgnederlag

Den amerikanske præsident, Barack Obama, erkender nu, at han bærer ansvaret for det store nederlag ved midtvejsvalget i tirsdags.

- Vi blev slået, siger Obama i et interview med CBS News søndag.

- Det er mig, der har ansvaret. Som leder af partiet må man tage ansvaret, når det ikke går godt, siger Obama til CBS News.

Demokraterne oplevede et knusende nederlag ved midtvejsvalget tirsdag, og når den nyvalgte kongres mødes efter nytår, har Republikanerne flertal i både Senatet og Repræsentanternes Hus.

- Beskeden som jeg fik ved dette valg, og det har vi set ved flere valg, succesfulde valg, er, at folk vil se, at Washington fungerer. De har det som om, at det ikke fungerer, siger Barack Obama.

Da Demokraterne nu kommer i mindretal i begge Kongressens kamre, har den amerikanske præsident varslet at gå enegang om en omstridt immigrationsreform, hvis ikke Republikanerne godkender loven inden udgangen af året.

- I det øjeblik de vedtager en immigrationsreform, der tager hånd om problemerne, vil jeg underskrive den, siger Obama.

Hvis præsidenten er nød til at gå enegang, vil i så fald ske i form af et dekret, som ligger inden for præsidentens magt, fordi Obama ikke længere vil vente på en afgørelse i Kongressen.

Eftersom Repræsentanternes Hus ikke har villet godkende den immigrationsreform, som det afgående senat har vedtaget, var det ventet, at præsidenten på eget initiativ ville indføre tiltag, som letter situationen for de 11 millioner papirløse indvandrere i USA.

/ritzau/AFP

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip