Obama til europæiske ledere: I må gøre mere mod ebola

De europæiske anstrengelser i bekæmpelsen af ebola er ikke gode nok.

Det mener den amerikanske præsident, Barack Obama, der onsdag aften har opfordret vestlige ledere til at gøre mere for at tæmme det dødelige udbrud, oplyser Det Hvide Hus.

Obama bad således lederne fra Storbritannien, Frankrig, Tyskland og Italien om at "forpligte sig mere markant" til de globale bestræbelser for at stoppe epidemien, der allerede har krævet næsten 4500 liv, siger talsmand Josh Earnest.

Den 75 minutter lange videokonference mellem Obama og de fire europæiske ledere kommer, dagen efter at den amerikanske præsident direkte udtrykte sin utilfredshed med bekæmpelsen af ebola.

- Verden gør ikke nok. Der er et antal lande, der har kapaciteten til det, men som endnu ikke er trådt frem, sagde Barack Obama.

Samtidig med meldingen fra Det Hvide Hus fastslår FN's Sikkerhedsråd i en erklæring, at det internationale samfund "på dramatisk vis må udvide" indsatsen for at bekæmpe spredningen af ebola.

Sikkerhedsrådets 15 medlemmer påpeger i en enstemmigt vedtaget udtalelse, at verden "indtil videre ikke i tilstrækkelig grad har formået at håndtere omfanget af udbruddet og dets virkninger."

Amerikanerne blev onsdag mindet om truslen fra ebola, da endnu en sygeplejerske blev erklæret smittet. Det drejer sig om den 29-årige amerikaner Amber Vinson, der er blevet smittet i forbindelse med behandlingen af en liberisk mand på et hospital i Texas.

For få dage siden blev Vinsons 26-årige kollega Nina Pham den første person til at være blevet smittet med sygdommen i USA.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip