Obama: Udfordrende tid for Nato

USA's præsident, Barack Obama, sender en opfordring til Rusland om at droppe al aggression i Ukraine efter tirsdagens møde med Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg.

- Vi havde mulighed for at drøfte Ukraine og den stadig mere aggressive holdning, Rusland har indtaget, og vi har fået bekræftet, at Nato er hjørnestenen.

- Ikke bare når det gælder den transatlantiske sikkerhed, men på mange måder også en hjørnesten for global sikkerhed, siger Obama på en pressekonference med Stoltenberg efter mødet i Det Hvide Hus.

De to ledere opfordrer begge parter i den ukrainske konflikt til at overholde våbenhvileaftalen, der blev indgået i Hvideruslands hovedstad, Minsk, tidligere på året.

Begge understreger, at Nato fortsat vil være på Ukraines side.

Obama siger, at Nato befinder sig midt i en "udfordrende og vigtig tid" med konflikt i både Ukraine og Mellemøsten, hvor Islamisk Stat har indtaget store dele af Syrien og Irak.

Obama fremhæver, at samtlige 28 lande deltager i koalitionen mod Islamisk Stat i Irak og understregede, at USA fortsat vil arbejde tæt sammen med de øvrige Nato-lande i kampen mod Islamisk Stat og i et forsøg på at løse udfordringer i Libyen.

Stoltenberg siger på pressemødet, at forsvarssamarbejdet mellem Europa og USA er vigtigere end nogensinde på grund af "udfordringer fra øst og syd".

Han understreger, at Nato er i gang med at styrke beredskabet på en række fronter.

- Det er den største forstærkning af kollektivt forsvar siden afslutningen af den kolde krig, siger Stoltenberg.

- Vi opstiller også kommando- og kontrolenheder i alle de østlige, allierede lande for at understrege, at Nato er til stede og klar til at forsvare alle vores allierede.

/ritzau/NTB

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip