Obama udskyder rocklegenders koncert

Det britiske rockband The Rolling Stones var klar til at indtage Cuba med rock 'n' roll søndag, men det har den amerikanske præsident, Barack Obama, midlertidigt fået sat en stopper for.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Den amerikanske præsident besøger nemlig landet selv samme dag, og det har fået bandet til at udskyde den ellers planlagte koncert i det caribiske til fredag.

Præsidentens besøg udløser nemlig et enormt sikkerhedsopbud, og et besøg fra det populære band har ligeledes lagt pres på Cuba.

Bandet har nemlig medbragt ikke mindre end 61 containere med omkring 500 tons udstyr til koncerten. Desuden vil en Boeing 747 ankomme fredag fra Mexico med resten af udstyret, meddeler bandets manager.

Ifølge nyhedsbureauet vil The Rolling Stones koncert på Cuba gøre bandet til de første internationale rockstjerner til at spille i Cuba, og det er ifølge bandets manager, Dale "Opie" Skjerseth, noget, som de rutinerede rockherrer sætter pris på.

- De kan lide at være de første til alting, forklarede manageren lørdag foran pressen.

Præsident Barack Obama lander søndag på Cuba og vil tilbringe to dage i landet. Besøget sker, 15 måneder efter at præsidenten annoncerede, at USA og Cuba vil genopbygge de diplomatiske relationer, som ellers har været afbrudt siden Cuba-krisen i 1962.

/ritzau/FOKUS

 

Dagens Gossip