Obama varsler forandringer i Cuba

Skrevet af admin

21/03/2016

Dagens topnyheder

Præsident Barack Obama siger, at normaliseringen af forholdet mellem USA og Cuba vil føre til store ændringer i den caribiske ø.

- Der vil ske forandringer her, og det tror jeg, at Raul Castro forstår, sagde Obama til tv-stationen ABC forud for mødet med den cubanske leder.

De to præsidenter mødes for fjerde gang, men mødet sent mandag eftermiddag er det første, der finder sted på Cuba.

USA har nu en historisk mulighed for at lægge det gamle fjendskab med Cuba bag sig, sagde Obama, da han søndag hilste på ansatte ved USA's nyåbnede ambassade i den cubanske hovedstad, Havana.

- Tilbage i 1928 kom præsident Coolidge på et krigsskib, sagde Obama med henvisning til det seneste besøg, en siddende amerikansk præsident har aflagt i Cuba, nemlig Calvin Coolidges besøg for 88 år siden.

- Det tog ham tre dage at komme hertil. Det tog kun mig tre timer, sagde Obama.- Det er et historisk besøg og en historisk mulighed.

Den amerikanske ambassade i Havana blev genåbnet i august, efter forhandlinger om en normalisering af relationerne mellem USA og Cuba havde stået på i halvandet år.

Det er ikke planlagt, at Obama skal møde den tidligere præsident Fidel Castro.

På det amerikanske præsidentbesøgs sidste dag tirsdag skal Obama tale til det cubanske folk på det legendariske Gran Teatro i Havana.

/ritzau/AFP