Obama: Vi angreb i Syrien sammen med fem arabiske lande

Den amerikanske præsident, Barack Obama, fortæller amerikanerne og verden, at det kan blive en langvarig kamp at nedkæmpe Islamisk Stat (IS).

- Det vil tage tid, og der vil komme udfordringer, siger præsidenten, efter at USA og allierede natten til tirsdag gennemførte et luftangreb på den islamiske bevægelse i Syrien.

Obama siger, at fem arabiske stater Saudi-Arabien, Bahrain, Jordan, Qatar og De Forenede Arabiske Emirater deltog i nattens angreb sammen med USA.

Videre siger Obama, at der nu er en koalition på 40 nationer, som er klar til at bekæmpe IS.

Danmark er med i koalitionen med et transportfly.

- Vi vil gøre, hvad der er nødvendigt, for at bekæmpe IS, siger præsidenten, der også oplyser, at USA ikke vil tolerere nogle sikre områder for terrorister, som truer amerikanere.

Det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, oplyste kort før Obamas erklæring, at der blev affyret 160 sprængladninger mod mål i Syrien ved det natlige angreb.

Admiral John Kirby, der er talsmand for Pentagon, siger, at næsten alle sprængladninger kom fra det, han kalder præcisionsstyrede våben.

Ifølge Pentagons oplysninger var der ingen civile tab.

Samtidig med at Obama talte, sagde en talsmand for væbnede kurdere ifølge nyhedsbureauet Reuters, at krigere fra IS er rykket frem mod kurdiske områder fra de steder, der blev bombet natten til tirsdag.

Talsmanden efterlyser angreb mod IS, der ifølge hans oplysninger angriber byen Kobani ved grænsen mellem Syrien og Tyrkiet.

Obamas erklæring tirsdag eftermiddag dansk tid kom kort før, at han rejste til New York, hvor han skal tale ved det internationale klimatopmøde i FN's hovedkvarter.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip