Obama vil bruge 1,5 milliarder på at genopbygge tillid

Skrevet af admin

|

01/12/2014

Dagens topnyheder

De heftige optøjer i Ferguson, hvor en sort teenager blev skudt i august, har fået Barack Obama til at anmode Kongressen om at afsætte 263 millioner dollar (1,57 milliarder kroner) til myndighedernes håndtering af lignende sammenstød i fremtiden.

Den amerikanske præsident ønsker en task force nedsat for at få undersøgt, hvordan politiets indsats kan forbedres.

Pengepuljen skal ifølge Obama blandt andet gå til, at betjente skal bære fast kamera på deres uniform og til træning af politistyrken i et forsøg på at genopbygge befolkningens tillid til myndighederne.

I store byer over hele USA har tusindvis af mennesker været på gaden i protest over, at en jury i sidste uge besluttede ikke at rejse tiltale med betjenten Darren Wilson, som skød og dræbte den ubevæbnede teenager 9. august i St. Louis-forstaden.

Det er blandt andet kommet frem om efterforskningen af drabet på den sorte teenager Michael Brown, at politiet ikke tog billeder af gerningsstedet, hvilket ellers er fast procedure.

Politiet har forklaret, at batterierne i deres kamera var dødt.

Den amerikanske præsident har været i dialog med flere chefer fra blandt andet menneskerettighedsgrupper for at finde en løsning på, hvordan man skal komme videre efter Ferguson-uroen, hvor mange huse og biler blev brændt ned i dagene efter juryafgørelsen.

Arbejdsgruppen, som Obama vil nedsætte, skal ledes af politikommissæren i Philadelphia, Charles Ramsey, og professor Laurie Robinson fra George Mason-universitetet.

/ritzau/Reuters