Obama vil forbedre cubanske liv under rejse til marts

Under sit besøg i det kommunistiske land Cuba 21. og 22. marts vil den amerikanske præsident, Barack Obama, tale om menneskerettigheder med sit cubanske modstykke.

Rejsen har ifølge Obama til formål at skabe fremskridt i forhold til de indsatser, der kan forbedre livet for det cubanske folk.

I et tweet skriver den amerikanske præsident, at der på nogle punkter stadig er langt mellem USA og Cuba. Disse forskelle vil Obama konfrontere den cubanske præsident, Raul Castro, med under sit besøg.

- USA vil altid stå for menneskerettigheder verden over, skriver han på det sociale medie Twitter.

Torsdag lyder det fra Josefina Vidal, det cubanske udenrigsministeriums chef for amerikanske anliggender, at Cuba er klar til at tale med USA om hvilket som helst emne - også menneskerettigheder.

Besøget vil være historisk i betragtning af de mange årtiers fjendskab mellem det kommunistiske Cuba og det kapitalistiske USA.

Under Obama er forholdet til styret i Havana blevet væsentlig forbedret, og de to lande har genoptaget de diplomatiske forbindelser, der blev afbrudt i 1961.

En af Obamas rådgivere siger torsdag, at den amerikanske administration vil fortsætte med at løsne op i forhold til Cuba, så det bliver nemmere at handle med og rejse til det kommunistiske land.

Amerikanske republikanere har kritiseret Obamas kommende besøg og siger, at han ikke burde rejse dertil, så længe Castro-familien sidder på magten.

Den førnævnte rådgiver, som ønsker at være anonym, forventer ikke, at Obama skal mødes med Raul Castros bror, Fidel Castro.

Det var Fidel, som gennemførte en kommunistisk revolution, da han kom til magten i landet i 1959. Siden har USA haft en handelsembargo mod Cuba.

Efter sit besøg i Cuba rejser Obama og førstedamen Michelle Obama til Argentina i to dage fra 23. til 24. marts. Her skal de mødes med præsident Mauricio Macri, som har åbnet for international handel og internationale investorer efter flere lukkede år.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip