Obama vil fortsætte jagt på personer bag Benghazi-angreb

USA's præsident, Barack Obama, siger, at den mistænkte fra Benghazi-angrebet i 2012 på det amerikanske konsulat, Ahmed Abu Khatallah, er ved at blive transporteret til USA, efter at han blev pågrebet af amerikanske soldater søndag.

- Han bliver nu bragt til USA. Det siger jeg først og fremmest, fordi vi fortsat tænker og beder for familierne til dem, der blev dræbt ved det frygtelige angreb, siger Obama i en kommentar til operationen i Libyen.

- Men endnu vigtigere er det for os at sende et klart signal til verden om, at når amerikanere bliver angrebet, så vil vi finde de skyldige og stille dem for retten - lige meget hvor lang tid det varer, siger Obama videre.

Den amerikanske præsident understreger dermed, at bestræbelserne på at finde de skyldige fra Benghazi-angrebet vil fortsætte.

Pentagon vil ikke oplyse, hvorvidt den libyske regering på forhånd var blevet orienteret om den hemmelige og længe forberedte amerikanske operation, hvor specialsoldater søndag pågreb Ahmed Abu Khatallah.

Obama siger i en erklæring, at han havde givet sin bemyndigelse til operationen.

- Den kendsgerning, at Khatallah nu er i USA's varetægt vidner om den store indsats, som vores militær, politi og efterretningsvæsener har ydet. På grund af deres mod og professionalisme, vil denne person nu komme til at mærke det amerikanske retssystems fulde vægt, siger den amerikanske præsident.

Fire amerikanere - deriblandt den amerikanske ambassadør - blev dræbt ved angrebet.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip