Obamas FN-ambassadør rejser til ebola-plagede lande

USA's FN-ambassadør, Samantha Power, rejser søndag til Guinea, et af de vestafrikanske lande, der er hårdest ramt af det dødelige ebolaudbrud.

Efter ved selvsyn at have set på forholdene i Guinea rejser hun videre til henholdsvis Liberia og Sierra Leone.

- Fordelen ved at have førstehåndskendskab om det, der sker i disse lande, vejer tungere end den næsten ikke-eksisterende risiko ved at tage dertil, forudsat at jeg tager de rette forholdsregler, siger Samantha Power på et pressemøde lørdag.

Mindst 4922 er ifølge Verdenssundhedsorganisationen (WHO) døde i det nuværende udbrud. Af dem er kun ti af dødsfaldene ikke sket i de tre lande, som Power vil besøge.

Samantha Power siger, at hun har en stilling, hvor hun vil være i stand til at sætte endnu mere fokus på det igangværende udbrud, der truer med at udvikle sig til en global epidemi og samtidig få et detaljeret billede af, hvor indsatsen halter.

Hun vil også besøge FN's hovedkvarter i kampen mod ebola, der ligger i Ghana.

Powers hjemland, USA, har også oplevet en række tilfælde af ebola blandt primært læger og sygeplejersker. Det fik lørdag delstaten Illinois til at indføre en obligatorisk karantæne på 21 dage for alle personer, der er i "høj risiko" for at have været i kontakt med patienter, der er ramt af den smitsomme sygdom.

Det omfatter hospitalspersonale, der har været i Liberia, Guinea eller Sierra Leone.

De amerikanske delstater New York og New Jersey har også beordret alle læger og sygeplejersker, der har behandlet ebolapatienter i Vestafrika eller andre steder, i automatisk karantæne.

WHO har i alt registreret 10.141 ebolatilfælde i otte forskellige lande.

/ritzau/Reuters

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip