Obamas krav til Netanyahu: Våbenhvile uden forbehold

Skrevet af admin

28/07/2014

Mest læste i dag

Den amerikanske præsident, Barack Obama, understregede søndag aften vigtigheden af en øjeblikkelig humanitær våbenhvile i Gazastriben i en telefonsamtale med den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu.

Ifølge en udtalelse fra Det Hvide Hus gjorde Obama det klart, at der må være tale om en ubetinget våbenhvile, der ender fjendtlighederne og fører til permanent ophør af konflikten i tråd med våbenhvileaftalen fra november 2012, som blev mæglet af Egypten.

I samtalen udtrykte den amerikanske præsident desuden bekymring over det stigende antal dræbte civile palæstinensere, tabet af israelske liv og den generelle forværring af den humanitære situation i Gazastriben.

Samtalen mellem de to ledere kommer efter, at den islamistiske Hamas-bevægelse søndag sendte endnu en byge af raketter af sted mod Israel, selvom gruppen efter eget udsagn har accepteret en 24 timer lang våbenhvile i det krigshærgede Gaza.

Israelerne genoptog ligeledes deres angreb og fik antallet af dræbte palæstinensere til at stige yderligere.

Søndag aften er der imidlertid meldinger om, at kamphandlingerne skal være aftagende.

De 20 dages gensidige angreb har kostet flere end 1030 palæstinensere livet, mens 43 israelske soldater og tre civile på israelsk territorium er blevet dræbt.

/ritzau/AFP