Obduktion: Sort teenager blev skudt mindst seks gange

En foreløbig, privat obduktion af den 18-årige Michael Brown, der blev dræbt af politiskud forrige lørdag, viser, at mindst seks kugler ramte ham. To af skuddene ramte teenageren i hovedet.

Det skriver avisen New York Times.

Et af skuddene ramte Browns isse, hvilket indikerer, at teenageren stod foroverbøjet, da kuglen ramte ham. Ifølge Michael Baden, der er tidligere ledende retsmediciner i New York, var det formentlig den sidste kugle til at ramme den unge mand.

Michael Baden fløj til Missouri søndag efter ønske fra offerets familie. Hans ærinde var at udføre den private obduktion.

Drabet på den sorte teenager har skabt omfattende demonstrationer og uro i byen Ferguson, hvor episoden fandt sted.

Lørdag aften erklærede guvernør Jay Nixon undtagelsestilstand i byen i et forsøg på at kvæle optøjerne efter flere dage med voldelige sammenstød og plyndringer.

Drabet har endnu engang antændt en ophedet debat om politivold og racehad i det amerikanske samfund, fordi den 18-årige mand var ubevæbnet, da han blev skudt.

USA's justitsminister, Eric Holder, har søndag beordret justitsministeriet til at gennemføre en obduktion af Michael Brown.

Ministeriets talsmand Brian Fallon siger, at Holder kræver den føderale obduktion "som følge af de ekstraordinære omstændigheder i denne sag og efter ønske fra Brown-familien."

Obduktionen, der skal foretages af en føderal retsmediciner, bliver et supplement til den obduktion, der allerede er foretaget af retsmedicinerne i Missouri.

/ritzau/

 

Dagens Gossip