Obduktion: Sygdom var formentlig årsag til dødsfald

Der er efter alt at dømme ikke begået noget strafbart af personalet på den institution i Ørsted på Djursland, hvor en 26-årig mand tirsdag aften mistede livet.

Manden døde efter en episode, hvor han var blevet fastholdt af personalet, da han ville ind til en fest, hvor han ikke var velkommen.

Efterforskningsleder Peter Grove fra Østjyllands Politi fortæller til Ritzau, at obduktionen peger på, at dødsårsagen skal findes i mandens helbredstilstand.

- Hans helbredsmæssige tilstand sammenholdt med hans fysiske aktivitet forud for dødstidspunktet har formentlig været dødsårsagen, fortæller Peter Grove.

Den 26-årige mand var ifølge socialchef Hanne Nielsen fra Norddjurs Kommune "oprørt" i situationen, og det er altså denne fysiske opførsel, som i kombination med dårligt helbred ifølge retsmedicinerne har ført til mandens død.

Peter Grove ønsker af hensyn til mandens efterladte ikke at gå i detaljer med mandens helbredsmæssige problemer.

Før dødsårsagen kan endeligt fastslås, afventer politiet en række retstekniske undersøgelser, blandt andet mikroskopi og kemiske undersøgelser.

- Vi skal blandt andet have klarlagt, om han har indtaget noget medicin, som kan have haft en forstærkende effekt, fortæller Peter Grove.

I forbindelse med at den 26-årige blev fastholdt af personalet, mistede han bevidstheden. Personalet tilkaldte en ambulance og ydede førstehjælp til manden, inden ambulancen ankom.

Da ambulancen nåede frem, kunne en læge dog konstatere, at mandens liv ikke stod til at redde. Den 26-årige blev erklæret død på stedet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip