Observatør: Luftangreb dræber 30 ved IS-olieraffinaderi

Den amerikanskledede koalition mod den militante gruppe Islamisk Stat (IS) har søndag slået til mod et olieraffinaderi, der er under de militantes kontrol.

Ifølge Rami Abdulrahman, direktør for eksilgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder, er 30 mennesker blevet dræbt af luftangrebet, der fandt sted i Syrien nær den tyrkiske grænse.

Det er angiveligt arbejdere på olieraffinaderiet og IS-soldater, som har mistet livet.

Raffinaderiet ligger nordøst for byen Tel Abyad ikke langt fra Tyrkiet, oplyser Abdulrahman.

Islamisk Stat har taget kontrol over store dele af Syrien og Irak og erklæret områderne en del af deres grænseoverskridende kalifat.

I det nordlige og østlige Syrien har de militante kontrol over en række olierige områder, som har været med til at finansiere gruppen.

I november skønnede FN, at Islamisk Stats indtægter fra olie lå på mellem 846.000 dollar til 1,6 millioner dollar om dagen.

Ifølge Pentagons vurderinger er olie dog ikke længere IS' vigtigste indtægtskilde. Vestlige diplomater anslår, at det skyldes luftangreb mod olieinstallationer og et dyk i de globale oliepriser, som har påvirket det sorte marked, hvor Islamisk Stats olie sælges.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip