Odense Bulldogs og degraderet kaptajn strides om penge

16/09/2015 14:57

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Odense Bulldogs kylede for fire uger siden kaptajn Morten Andreasen ud af førsteholdstruppen.

Ishockeyklubben oplyste, at degraderingen var af sportslig karakter, men det klingede hult hos Danske Elitesportsudøveres Forening (DEF), da Odense-spilleren gennem flere sæsoner har været fast mand og optrådt for landsholdet.

I stedet mener DEF, at den reelle årsag til degraderingen skyldes, at Morten Andreasen i sommer talte spillernes sag i overenskomstforhandlinger med klubberne.

Morten Andreasen har fortsat kontrakt med Odense-klubben for den igangværende sæson, og DEF har forsøgt at sikre den 31-årige spiller den resterende del af kontraktperiodens løn, men det er blevet afvist af Odense Bulldogs.

Nu er forhandlingerne brudt helt sammen.

- Vi har givet ham et tilbud, som - vi synes - er rigtig flot, og det har man ikke taget imod, og så er den strandet der, siger Odense-klubbens næstformand, Henrik Benjaminsen.

- Jeg ved ikke, hvad der sker nu, men indtil videre, så spiller han på vores 1. divisionshold, siger han.

Henrik Benjaminsen bekræfter, at de to parter er uenige om, hvor mange penge Morten Andreasen skal have for at rive sin kontrakt over.

- Det er det, vi har snakket om.

Spørgsmål: Vil spilleren få udbetalt sin løn, som situationen er nu?

- Ja, han får løn. Han har kontrakt, og den honorerer vi selvfølgelig.

- Vi vil gerne løse det, og vi har strakt os langt og givet et godt tilbud, og det har man ikke ønsket at tage imod, siger næstformanden.

Spørgsmål: Er der en chance for, at spilleren kan blive god nok til at spille på førsteholdet igen?

- Nej, det kommer ikke til at ske.

- Når man har taget en beslutning og meldt den ud til en person, så må man holde fast i det. Alt andet vil virke useriøst.

- Vores hold har været i gang i lang tid, og turneringen starter nu her, så det er en sammentømret trup, vi har nu.

- Når man har sagt a, må man også sige b, så det er ikke en mulighed, at han kommer på førsteholdet, siger Henrik Benjaminsen.

Danske Elitesportsudøveres Forening (DEF) kæder degraderingen sammen med sommerens konflikt mellem spillerne og klubberne omkring kommercielle rettigheder. Her sad Morten Andreasen i spillernes forhandlingsudvalg.

Selv om Odense-klubben først offentliggjorde, at den havde smidt Morten Andreasen af førsteholdet efter konflikten, så afviser næstformand Henrik Benjaminsen, at spillerens rolle i konflikten har spillet ind på degraderingen.

- Jeg ved, hvornår vi har orienteret Morten om den her beslutning, og det var flere uger, før hele sagen med Spillerforeningen og overenskomsten kom frem, så det har ikke noget på sig, siger Benjaminsen.

Odense Bulldogs åbner den nye sæson i Metal Ligaen på fredag, når fynboerne får besøg af Rungsted.

/ritzau/