Odense får 3,5 millioner kroner efter forlig med TDC

Skrevet af admin

|

11/12/2014

Dagens topnyheder

TDC og Odense har indgået forlig, og kommunen kan se frem til at få polstret budgettet med 3,5 millioner kroner fra telegiganten, fordi byen i en årrække har betalt for meget for telefoni og data.

De to parter ønsker at undgå en lang og dyr retssag og har derfor indgået forlig, således at Odense i stedet for kravet på 9,5 millioner kroner får godt en tredjedel af det krævede beløb.

Odense oplyste om striden med telegiganten i maj i forbindelse med afsløringerne af borgmester Anker Boyes (S) mobiltelefonregning på omkring 250.000 kroner efter en ferie i Tyrkiet.

Sagen førte til, at borgmesteren fik en næse af et enigt byråd, mens Odense og TDC indgik forlig, så beløbet blev halveret til 125.000 kroner. En regning, som borgmesteren valgte at betale af egen lomme.

Odense og TDC skriver torsdag i en fælles pressemeddelelse, at der med forliget er fundet en mindelig løsning for kravet på de 9,5 millioner kroner.

Flere af punkterne er juridisk forældede, og i andre tilfælde er der fortolkningsspørgsmål om kontraktforhold.

- Forliget er det økonomisk mest forsvarlige for Odense Kommune.

- Alternativet ville være en dyr og lang retssag og samtidig uhensigtsmæssigt i forhold til en strategisk samarbejdspartner som TDC, siger Odenses stadsdirektør, Jørgen Clausen.

Den betragtning er vicedirektør for TDC Erhverv Kathrine Forsberg enig i.

- Vi har været uenige med Odense Kommune i fortolkningen af nogle kontraktspørgsmål, men er nu tilfredse med, at vi har fundet en løsning med en vigtig samarbejdspartner som Odense Kommune, siger hun.

/ritzau/