Odense Havn køber Lindø Industripark

Odense Havn får fremover ansvaret for at drive Lindø Industripark. Det sker efter en præsentation af det nye ejerskab på et pressemøde med parterne torsdag.

A.P. Møller-Mærsk har holdt gang i hjulene i den odenseanske havneindustri siden Lindø Skibsværft sendte det sidste nybyggede skib ud af fabrikken i november 2011.

På den måde har de været med til at sikre beskæftigelse til mere end 1200 personer og en milliardomsætning. Netop fremgangen og udviklingen i Lindø Industripark gør det attraktivt for Odense Havn og kommunen at købe industriparken.

Det forklarer bestyrelsesformand hos Odense Havn og borgmester i Odense Kommune, Anker Boye (S).

- Købet af Lindø er en god forretning for Odense Havn. Der er allerede i dag mange gode virksomheder i industriparken, og potentialet er stadig stort.

- Efter flere år med massive investeringer i områdets udvikling, budgetterer industriparken nu med overskud fra 2014, og vi vurderer, at det overskud kan blive endnu større i de kommende år, siger han i en pressemeddelelse.

Bestyrelsesformand i Lindø Industripark, Lars-Erik Brenøe, fortæller, at man ønskede at finde en ny ejer, der deler de samme visioner for området som A.P. Møller-Mærsk.

- Det ligger A.P. Møller–Mærsk på sinde, at det er den rette ejer, der fremover kan drive Lindø videre og Odense Havn er i den sammenhæng vor foretrukne køber.

- Vi tror på, at Odense Havn og Odense Kommune deler vores vision om at udvikle området og sikre arbejdspladser, siger han.

Beløbet for købet af Lindø Industripark er hemmeligt, oplyser Rasmus Winther fra borgmestersekretariatet i Odense Kommune.

/ritzau/

 

Dagens Gossip