Odense Zoo kåret som Europas bedste zoo

Elo Christoffersen

|

04/07/2013

Dagens topnyheder

Odense Zoo blevet kåret som Europas bedste zoo blandt zoologiske haver, der har mellem 250.000 og 500.000 gæster årligt. Odense Zoo er den første zoo i Danmark, der modtager denne hæder.

Prisen gives via bogen ”What Zoo's can do”, der er skrevet af Anthony Seridan. I dette års bedømmelse er 92 zoologiske haver fra 23 lande blevet vurderet ud fra 37 forskellige parametre. ”What Zoo's can do” er den eneste europæiske nominering, der kun sammenligner zoologiske haver.

Derfor får Odense Zoo prisen

Anthony Seridan besøgte i går Odense Zoo for at overrække det trofæ, der følger med hæderen. Han begrundede udnævnelsen med, at de i Odense har nogle dyreanlæg af utrolig høj kvalitet. Et højt niveau af dyrevelfærd, en unik tematisering og en næsten magisk stemning.

Også parkens særlige evne til at skabe oplevelser, hvor gæster kommer helt tæt på dyrene, blev fremhævet. Han kaldte Odense Zoo et forbillede i at tænke innovativt. Særligt det afrikanske område Kiwara med blandt andet giraffer og zebraer blev bemærket.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder og information

Odense Zoo's direktør Henrik Lehmann Andersen siger om kåringen:

- Det er en kæmpe ære for os at modtage denne pris, og det viser, at en zoologisk have kvalitetsmæssigt kan gøre sig gældende blandt de allerbedste, uden at have de højeste besøgstal europæisk set. Noget af det, Anthony Seridan lægger til grund for sin vurdering, er vores evne til at være innovativ. Præcist det med at nytænke, hvordan man skaber en god zoologisk have, er noget af det, vi i Odense Zoo har arbejdet meget med de seneste år. Og også derfor er det en stor sejr at få prisen.