OECD: EU må hurtigt finde fælles svar på flygtningekrise

EU-landende må handle meget hurtigt og finde koordinerede løsninger på masseindvandringen af flygtninge fra Syrien og Irak.

Og uanset hvilke tiltag der bliver enighed om, så må de udvides og virkeliggøres hurtigt som led i en tilpasning til en fælles langsigtet politik, siger OECD i en appel til de europæiske ledere.

Organisationen for økonomisk samarbejde og udvikling, som arbejder for at stimulere økonomisk fremgang og markedsøkonomi mellem de demokratisk regerede medlemslande, appellerer til EU om at finde kompromisløsninger ved et ekstraordinært møde i Bruxelles tirsdag.

I en erklæring fra organisationen hedder det, at en million asylansøgere kan søge asyl i EU i år, hvilket er mere end på noget andet tidspunkt i efterkrigstiden.

- Europa har både forpligtelsen og kapaciteten til at klare denne ekstraordinære og tragiske krise, siger OECD, som har hovedkvarter i Paris.

Organisationen advarer om, at hvis det ikke lykkes at nå til enighed om en fælles kriseplan og kombinere en sådan med "en moderne, langsigtet integrationsplan, så kan det føre til en forøgelse af den udlændingefrygt, som til dels forklarer handlingslammelsen indtil nu."

OECD anfører, at EU i dag har bedre institutionelle strukturer til at klare indstrømningen af mennesker end under flygtningekriserne i forbindelse med krigen i det tidligere Jugoslavien.

Men det understreges, at Polen, Ungarn og Bulgarien har brug for økonomisk støtte fra andre EU-lande.

Endelig fremhæver OECD, at "migration har været den største årsag til befolkningstilvækst i EU som helhed siden 1990'erne."

- Det er i dag ved at blive den eneste, hedder det.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip