OECD inviterer skattemyndigheder til møde om lækage

Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) har hasteindkaldt internationale skattemyndigheder til et møde om skattely i Paris på onsdag i næste uge.

Mødet finder sted på baggrund af den verdensomspændende lækage af 11,5 millioner dokumenter fra advokatfirmaet Mossack Fonseca i Panama.

Fra Danmark sender Skat en embedsmandsdelegation af sted for at deltage i mødet.

Ifølge indsatsdirektør i Skat Jim Sørensen giver mødet de mange skattemyndigheder mulighed for at diskutere, hvordan man i fællesskab kan og skal reagere på de mange nye oplysninger, som er kommet frem siden søndag.

- Ulovlig brug af skattely er et grænseoverskridende problem, som kun kan løses i fællesskab gennem internationalt samarbejde, udtaler Jim Sørensen i en skriftlig kommentar.

- Mødet i Paris er en rigtig god mulighed for at diskutere, hvordan Skat kan bidrage til den internationale indsats mod skatteunddragelse, siger han.

Skat oplyser, at myndigheden allerede i begyndelsen af januar blev bekendt med Panama-lækagen og siden har haft kontakt til internationale samarbejdspartnere for at få del i oplysningerne.

Blandt andet har Skat har fået tilkendegivelse fra de lande, som har indsigt i lækagen, om, at såfremt de i deres materiale finder oplysninger om danskere eller om Danmark i det hele taget, så vil disse blive sendt til Ska.

/ritzau/

 

Dagens Gossip