Ødelægger det igen for mange: Kabeltyveri skaber ravage for S-togene i København

Endnu engang har tyve været på spil og stjålet kabler på Køge Bugt Banen.

Det kommer ifølge Banedanmark til at skabe problemer for trafikken store dele af onsdag, hvor der ikke vil køre S-tog mellem Hundige og Dybbølsbro på grund af kabeltyveriet, der er sket ved Åmarken syd for København.

Områdechef for Banedanmark Produktion, Klaus Bergman, fortæller dog, at teknikere arbejder på højtryk for at udbedre skaderne, således at strækningen kommer i togdrift, når folk skal hjem fra arbejde onsdag.

- Vi håber, at vi er klar til at køre igen ved eftermiddags-myldretiden. Vi er næsten færdige med det indadgående spor, og så må vi se, om vi kan åbne det før, siger han til Ritzau.

Indtil da vil der på strækningen mellem Hundige og Københavns Hovedbanegård i stedet køre togbusser.

Ved tirsdag aftens tyveri er der blevet stjålet omkring 200 meter kabler, der har en værdi af omkring 16.000 kroner.

- Det svarer til cirka 400 kilo kabler a 40 kroner kiloet, siger Klaus Bergman.

Linje A kører hvert 20. minut mellem Hillerød og Københavns Hovedbanegård, mens Linje E kører med 10 minutters mellemrum mellem Køge og Hundige og igen hvert 20. minut mellem Københavns Hovedbanegård og Holte.

Yderligere to gange inden for den seneste uge har tyve været på spil på Køge Bugt Banen. Det ene kabeltyveri skete fredag - det andet søndag.

Tyvene går typisk efter at få fingre i kobberkabler.

Sidste år var der ifølge Banedanmark 173 kabeltyverier i Danmark. Det svarer til en fortjeneste på 5,4 millioner kroner.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip