Øjebæ i Vonsild rives ned

22/10/2013 14:35

Elo Christoffersen

Nyheder

Mest læste i dag

Nu bliver bybilledet i Vonsild snart forskønnet.

Vonsild Mølle, der i mange år har været en torn i øjet på indbyggerne i Vonsild, skal rives ned. Det er Kolding Kommune og ejeren af den tidligere mølle, blevet enige om.

Byrådsmedlemmer trues: Jeg har et jagtgevær og ved hvor du bor

Kommunen får byfornyelsespenge fra staten. Det vil koste 300.000 kroner at rive møllen ned og det betyder, at Kolding Kommune skal betale halvdelen, 150.000 kroner.

- Jeg har tidligere været imod, at bruge kommunale kroner på at rive møllen ned. Men når nu vi er nede i det her prisleje, er der sund fornuft i, at få det gjort, fortæller medlem af plan- og miljøudvalget, Knud Erik Langhoff (C), til Dagens.dk.

Murværket fra møllen skal deponeres, da det indeholder kviksølv. Grunden er også forurenet, men det bliver grundejeren, der skal betale for det.

Bliv ven med Dagens Kolding på facebook - Altid gratis nyheder

Inden arbejdet kan gå i gang skal arbejdet med nedrivningen i udbud:

- Først skal det formelt godkendes i plan- og miljøudvalget på mandag og så skal arbejdet sendes i udbud, fortæller formand for plan- og miljøudvalget, Christian Kloppenborg-Skrumsager (V), til Dagens.dk.

Han håber, at Vonsild Mølle kan være revet ned i løbet af vinteren.

Læs også: Stort fald i indbrud i efterårsferien

Møllen blev opført som vindmølle i 1877. Vindmøllen brændte i 1932, hvor den mistede sine vinger og den stråtækte hat. Det er det man kan se der er tilbage idag. Møllen blev i 1966 udvidet med en række siloer, disse blev revet ned ved lukning af møllen i 2002.