Øjen-makeup ødelægger dine øjne

Af Mette Skøtt, NewsDesk, Aller MediaEn sjov aften i byen kræver som regel lidt forberedelse foran spejlet. Der skal puttes makeup på og det skal helst være helt perfekt, men du risikerer at udsætte dine øjne for unødige belastninger, hvis ikke du tager dine forholdsregler, skriver news.health.com.Øjenlæge og optiker Deeba Chaudri ser, ved fra mange af sine patienter, at det halter med fornuften, når det kommer til at passe godt på sine øjne – hun har derfor samlet en håndfuld gode råd her.Så galt kan det gå - se  stjernernes knapt så heldige øjebryn

Når du går i seng


Efter din tur i byen eller på almindelige dage, hvor du har makeup på og mascara, så er det meget vigtigt, at du huske at vaske det af før sengetid. 

Gør du ikke det, så vil det tilstoppe dine kirtler i øjnene, som kan føre til hævede øjne, små knopper på eller omkring øjenlågene og i det hele taget give dig irriteret hud, bumser og rødme. Det samme gør sig gældende, hvis du glemmer at fjerne dine påsatte øjenvipper, forklarer Deeba Chaudri:- Hvis du sover med dem på og gnider i dem, så kan du få lim ind på din hornhinde, som kan give en del betændelse.Imens du gør dig klar


Det er klart, at du gerne vil se smuk og dejlig ud, inden du tager af sted mod en god aften i byen. Men pas på med hvilke makeup metoder du bruger. Du skal helst undgå at lægge en eyeliner på den inderste våde del at din øjenkant, råder Deeba Chaudri:- Når du putter eyeliner på indersiden af dit øje, så bliver det blandet med tårer. 

Når de to ting mødes, så vil vandet bærer bakterier fra eyelineren med sig rundt i øjet, og det er ikke sundt for øjet, der risikerer at blive rødt, irriteret eller få en infektion. Derfor er det klare råd, selvom det måske ikke er det flotteste til dig, at du kun putter eyeliner på ydersiden af dit øje.


Når du bliver træt


Er det ved at blive sent, og er du lidt træt, så er det fristende, ja nærmest en refleks, at gnide sig i øjnene og gnubbe lidt. Det er dumt. Du tværer din makeup ud, men du beder også om andre problemer, når du gør det, forklarer Deeba Chaudri:- Ind imellem klør et øje, og du føler, du er nødt til at gnide i det, men det er bedre at lukke det og så kun klø på ydersiden af øjet.

På den måde stikker du ikke dine beskidte fingre ind i øjet, og der vil ikke blive overført bakterier. Gnider du direkte i øjet, så kan du også nemt ødelægge små blodkar eller skabe inflammation.

Har du svært ved at finde en BH der passer? 

Hvis du har kontaktlinser


Er du en af dem, der har kontaktlinser, så skal du også være opmærksom på, at du ikke må sove med dem i. Det er måske fristende, men lad være, også selvom du har dem, hvor man gerne må. Deeba Chaudri anbefaler det ikke, for du kan nemmere udvikle sår på hornhinden.- Du stjæler ilt frahornhinden og derfor er der større risiko for infektion og det skaber god grobund for at bakterier kan gro, siger Deeba Chaudri.

Hun siger, du sagtens kan tage en lille lur, men en hel nats søvn er ikke det sundeste for dine øjne. 

 

Dagens Gossip