Øjenvidne i Nice: Folk løb og græd og alt var kaos

AFP's tidligere korrespondent i København, Slim Allagui, sad på stranden, da mindst 84 mennesker, heriblandt omkring ti børn, pludselig blev dræbt af en lastbil, der torsdag aften kørte ind i en folkemængde på havnepromenaden i den franske by Nice.

Her var mange forsamlet for se fyrværkeri og fejre Frankrigs nationaldag, Bastilledagen.

Yderligere 50 mennesker er kvæstet, og 18 af dem er i kritisk tilstand.

- Pludselig hører jeg folk, som skriger og løber. Og jeg så på afstand en hvid lastbil, som kører ret stærkt på selve fortovet. Folk skreg og løb ned ad trapperne til stranden. De var virkelig i chok, fortæller han.

Han havde set aftenens fyrværkeri med nogle venner og var blevet nede på stranden, mens vennerne var gået op på promenaden.

- Jeg ville op til promenaden, men det kunne jeg ikke, for der var en masse mennesker, der løb ned af trappen. Pludselig hørte jeg et brag, der lød som et skud. Det var kaos, siger han og fortæller, at der var politifolk over det hele.

- Der var panik. Folk løb. Og græd.

Da han kommer op fra promenaden, ser han i kaosset en dreng på otte-ni år, der græder og skriger.

- Han kunne ikke finde sin mor. Jeg prøvede at berolige ham og sagde, at vi skal nok finde hende. Jeg spurgte politifolk, om de ikke kunne hjælpe drengen. "Mor, mor, mor" blev han ved med at græde, fortæller en rystet Slim Allagui.

- Drengen var ligesom min egen dreng. Jeg håber, han har fundet sin mor, siger han.

- Jeg ryster stadigvæk. Jeg kan ikke finde mine venner. Jeg har prøvet at ringe til forskellige hospitaler. Jeg har ikke fået svar endnu, siger Slim Allagui.

Frankrig har erklæret tre dages landesorg efter angrebet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip